A Fiat Ducato alufelni és az abroncs viszonya

BMW M6 felni
BMW M6 felni

A keréktárcsáknál a legfontosabb méretek közé tartozik az átmérő és a szélesség. Míg az előbbinél ragaszkodni kell a megadott értékekhez, a szélességnél már más a helyzet. A széles BMW M6 felni kevés hátránnyal rendelkezik, ezért erről nem is nagyon lehet hallani. Az egyetlen negatívum talán télen mutatkozik, ugyanis erre nem lehet feltenni a hóláncot.

Hazánkban mondjuk ritkán lehet látni ilyet, hiszen a kisebb átmérőjű, széles felni a divat. Amikor egy szakember ugyanazt az abroncsot egy szélesebb BMW M6 felni típusra szeretné felhúzni, akkor egy kis tapadás nyerhető az egészből. Ilyenkor érezhetően élénkebbé válik a kormányzás, aminek talán a legfontosabb oka az, hogy a szélesebb felnire szebben kifekszik a gumi.

Ez igazából jobban kitámaszt, mint más megoldás, aminek eredményeként kevésbé deformálódik az oldalfal. A BMW M6 felni kezelését tekintve ezt sem érdemes túlzásba vinni. Tanácsos csak normál, biztonságos keretek között próbálkozni. Persze, amikor tuningolásról van szó, megfigyelhető, hogy sokan a lehető legszélesebb felnire teszik fel az általában igencsak peres gumit.

Ez akkor, amikor az autót naponta kell használni, megszokott körülmények között, azért sem jó választás, mert a BMW M6 felni és abroncs nagyon sérülékennyé válik. Sokszor még egy kisebb padka sem kell ahhoz, hogy a Fiat Ducato alufelni pereme megsérüljön, megkarcolódjon.

A szakértők persze elmondják az autótulajdonosoknak, hogy józan határokon belül hatékonyan lehet a megszokottnál szélesebb Fiat Ducato alufelni eszközre felpattintani az átlagos gumit. Az a szaki, aki ért hozzá, pontosan meg tudja, hogy milyen kombinációk mellett érdemes dönteni. Gyakran egészen meglepően tág határok között lehet ügyeskedni.

Azonban itt is vannak bizonyos íratlan szabályok. A például a colos Fiat Ducato alufelni kellékre mondjuk 175 és 205 közötti gumikat lehet csak feltenni. Talán még beleférnek a 165 és a 215 közötti abroncsok is. Számtalan egyedi és nagyon tartós Fiat Ducato alufelni megrendelhető az Alu-Felni online boltban, ahol a magas áraktól sem kell tartania a vevőnek.