A független telefonok vásárlása a helyes döntés

független telefonok
Független telefonok

Tekintve, hogy az okostelefon alapvető kiegészítővé vált éltünkben, rengeteg bolt és szolgáltató próbál minket folyton rávenni, hogy nálunk vásároljunk telefont. Manapság már a legtöbb helyen eleve független telefonokat kapunk, az azonban nem mindegy, hogy milyen feltételekkel vásároljuk meg az adott telefont akciósan vagy esetleg részletre.

Sajnos az igazán prémium mobilok lassan már tartanak a félmilliós kezdőár felé a megjelenéskor. Ekkora összeget nem mindenki tud egyszerre kiadni, ezért sok szolgáltató biztosít részletfizetési lehetőséget, ami azt jelenti, hogy a vásárló szerződést köt a szolgáltatóval és több hónap alatt fizeti ki a készülék teljes összegét.

Független telefonokat így vásárolni kecsegtető lehet, azonban, ha szolgáltatót akarunk váltani, vagy el akarunk állni a szerződéstől, akkor egyrészt a fennmaradó összeget is ki kell fizetni, továbbá kötbért is, ha a hűségnyilatkozat lejárta előtt mondanánk fel a szerződést. Sokan éppen ezért inkább spórolnak és megveszik egy összegben a kártyafüggetlen telefonokat valamely webáruháznál.

Igaz, hogy ilyenkor nincs lehetőség részletfizetésre, azonban nem köt minket semmilyen szerződés, semmilyen hűségnyilatkozat, ott használjuk a telefont, ahol csak akarjuk és olyan előfizetéssel, amilyennel csak akarjuk. Általános igazság, hogy ha nem tudjuk egy telefon árát egyben kifizetni, akkor jó eséllyel nem is igazán engedhetjük meg magunknak, sőt, nem is biztos, hogy szükségünk van minden erőforrására és funkciójára. Vásároljunk okosan, igényeink szerint független telefonokat!