A smart televíziók előnyei

televíziók
Televíziók

Az okostelefonok megjelenésével és elterjedésével a TV gyártók is felismerték, hogy lehet bizonyos ’okos’ részeket a tévékbe is integrálni. Így születtek meg az első smart TV-k, melyeket csatlakoztatni lehetett otthoni wifi hálózatunkhoz, így pedig megnyílt a lehetőség az internetezésre, online platformokon lévő tartalmak tévén keresztüli nézésére. Tulajdonképpen a számítógép a szenvedélyes tévézők számára még inkább értékét veszítette.

Az okos televíziók, avagy smart TV-k alapja tehát az internetes hozzáférés, melyhez egy egy jó szoftver is kell annak érdekében, hogy a tévén az olyan szolgáltatások, mint a YouTube kliens, közösségi kliens programok (Facebook, Twitter, Linked In, stb.), online műsortárak, webböngésző, média lejátszó és az egyszerűbb játékok is probléma nélkül fussanak. Sokan úgy tévéznek manapság, hogy az okos tévén kiválasztanak egy online videóplatformot vagy online tárhelyet, és onnan néznek videókat vagy filmeket.

Ez azt jelenti tehát, hogy a hagyományos tévé előfizetés sem olyan fontos már, hiszen bármilyen tartalomhoz hozzáférhetünk az internet segítségével. Modernebb tévékre más eszközök kimenetét is be lehet patch-elni, tehát nézhetjük például a tévén, hogy mi történik a számítógépen, iPad-en, iPhone-on, stb. A lehetőségek tárháza igen széles, és egy jó képminőséggel rendelkező smart TV olyan befektetés, melyet sokáig élvezhetünk majd. Ez sajnos azt is jelenti, hogy az ár sem éppen olcsó. A valóban minőségi smart TV-k ára 3-400.000 forintnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég.