Állítsunk össze gamer PC-t olcsón!

PC olcsón

Ha van egy kis szabadidőnk, melyet számítógépes játékok játszásával szeretnénk eltölteni, de még nincs hozzá megfelelő gépünk, akkor érdemes minél előbb hozzálátni a gamer PC megépítésének. Ha a PC olcsón szempont, akkor van lehetőség természetesen kész konfigurációt is vásárolni, azonban, ha szigorú büdzsével dolgozunk és magunk szeretnénk az alkatrészeket meghatározni, akkor ez az opció nem feltétlenül lesz ideális.

Az olcsó gamer PC megépítése kezdődhet egy videókártya kiválasztásával, hiszen ennek az alkatrésznek kell igazán minőséginek lennie csak a gépben, ha költséghatékony gamer PC-t építünk. A kártya jó eséllyel a gép árának felét is ki fogja tenni, a többi alkatrész viszont csak kiszolgáló szinten működik, hiszen gépünk első sorban játékra lesz építve

Érdemes online tervezőprogramok segítségét kihasználni, hiszen elegendő megadni a videókártyát, melyet kiszemeltünk, és a programok kilistázzák, hogy mely alkatrészek kompatibilisek az adott kártyával. Az olcsó PC építése általában ilyenkor az alaplappal folytatódik, viszont, ha tudjuk, hogy esetleg 2 kártyát is akarunk SLI felállásban használni, akkor érdemes az alaplappal kezdeni a keresgélést.

PC olcsón manapság összehozható egy kis keresgéléssel, és a végeredmény pontosan olyan lesz, amilyet szeretnénk. A kész konfigurációk hátránya, hogy az alkatrészek általában előre meghatározottak, és nem biztos, hogy mindegyik megfelel igényeinknek. Ha már gamer PC építésére adtuk a fejünket, akkor érdemes lehet egy kis időt szánni a dologra az ideális végeredmény és ár érdekében.