Asztali számítógép eladó: mikor érdemes megvenni?

asztali számítógép eladó
Asztali számítógép eladó

Sokat lehet manapság úgy spórolni, hogy egy számítógépet nem újonnan kész konfigurációként vásárlunk, hanem megnézzük, hogy mi a helyzet a használt piacon. A használt számítógépeken és alkatrészeken akár 15-30%-ot is spórolhatunk, különösen abban az esetben, ha eltelt 1-2 év azóta, amikor az adott alkatrész éppen a csúcsdarab volt a piacon.

Az új prémium alkatrészek ára ugyanis rohamosan esik a megjelenés után, főleg akkor, amikor a helyébe egy új modell lép. Ha egy asztali számítógép eladó, akkor tehát érdemes lehet taktikázni, hogy vajon megéri-e befektetni új helyett inkább egy használtba, és spórolni egy kicsit. Az olyan árkategóriákban, ahol az új gép nagyon drága lehet, ott mindenképp érdemes ilyen opciókban gondolkozni.

Maguk a gépek elég bombabiztos építmények, és ha megfelelően voltak kezelve, nem érték őket szélsőséges körülmények vagy komoly fizikai behatások, akkor 2-3 év múlva is ugyanolyan jól kell, hogy működjenek. A használt PC-k vásárlásának biztonságossága tehát kis szemrevételezéssel jól megállapítható, plusz egy helyi teljesítményteszttel a kritikus fontosságú alkatrészek teljesítménye is bemérhető (processzor, videókátya).

Ha például gamer gépet vásárlunk, akkor érdemes egy-két játékot is kipróbálni. Az asztali számítógépek kategóriájában a leggyakrabban gamer PC-kkel és workstation-ökkel fogunk találkozni a használt piacon, hiszen ezek azok a gépek, melyeket megéri eladni, ha már nincs rájuk szükségünk. Asztali számítógép eladó? Ha megfelel az igényeinknek, akkor jól lehet, hogy akár 15-30%-ot is spórolhatunk az eredeti alkatrészárakhoz képest!