Asztali számítógép összeállítás online tervezőprogrammal

Asztali számítógép összeállítás

A 21. században való létezés egyik legnagyszerűbb előnye, hogy számítógépünk alkatrészeit már nem kell találgatással és kutakodással hosszas órák árán összeállítani, hiszen léteznek online tervezőprogramok, melyek hatalmas adatbázissal rendelkeznek a legkülönfélébb alkatrészekből, melyek egymással kompatibilisek.

Ha tehát egy saját PC összeállításán gondolkozunk, akkor igazából csak annyi a dolgunk, hogy egy ilyen tervezőprogramban megadjuk mondjuk kezdésnek az alaplapot, és a program már ki is listázza az alkatrészek azon szűkített körét, mely kompatibilis az adott alaplappal és ezáltal még szóba jöhet. Az asztali számítógép összeállítása tehát sosem volt ilyen egyszerű, hiszen nem kell utánanéznünk, hogy mondjuk videókártyánk kompatibilis lesz-e az alaplappal.

A tervezőprogram ugyanis csak azokat a kártyákat dobja majd ki, melyek garantáltan passzolnak az alaplaphoz! Ha például egy gamer gépet szeretnénk összerakni és kiválasztottuk a videókártyát, mely a gép lelke lesz, akkor kezdhetünk ezzel az alkatrésszel is, és hozzáválaszthatunk olyan alaplapot, mely passzol a kártyához, majd pedig olyan processzort, RAM-okat és egyebeket, melyek passzolnak az alaplaphoz!

Az asztali számítógép összerakása tehát olyan, mint egy leegyszerűsített Puzzle, ahol a lehetséges következő darab mindig passzolni fog az eddig összerakott konstrukcióba. Rengeteg ilyen tervező program létezik manapság, azonban az adatbázis nagysága soknál kérdéses. Érdemes elismert szoftvert használni az asztali számítógép összerakásához, hiszen így áll előttünk a legtöbb lehetőség.