Érdemes használtan eladó okostelefonokat venni?

Remek spórolási lehetőségek rejlenek manapság használt termékek vásárlásában. Rengetegen vásárolnak magánszemélyektől és áruházaktól is használt termékeket, hiszen az újonnan számított árhoz képest sok esetben 20-30%-ot is spórolhatunk. Az eladó okostelefonok kategóriájában azonban oda kell figyelni, hogy a használt telefon, amit meg akarunk venni milyen állapotban van.

A modern okostelefonok rendkívül sérülékenyek, és ha az előző tulajdonos nem megfelelően bánik egy készülékkel, akkor az esztétikai hibák hamar megjelennek. Ez nekünk vagy jó hír, vagy rossz hír, hiszen, ha sérült, kopott a telefon, akkor ez mindig alku tárgyát képezi.

Ha újszerű eladó okostelefont akarunk vásárolni, akkor érdemes megnézni az egyes webáruházak ‘refurbished’, avagy újrafelújított kínálatát, melyekben alig használt, bontott telefonokat adnak el ismét 10-15%-al olcsóbban. Ez is egy lehetőség a spórolásra, habár nem tudunk annyit megtakarítani, mintha idősebb telefonokat vennénk használtan. A telefonok értéke gyorsan megy le annak megfelelően, hogy mennyire harcolja le előző tulajdonosuk az adott készüléket.

Ha prémium eladó okostelefonokat akarunk vásárolni, akkor sokat spórolhatunk, de lehet, hogy olyan problémákkal rendelkező készülékeket vásárlunk meg, melyek csak később fognak jelentkezni. Ha van még a telefonra gyári garancia, akkor jó a helyzet, hiszen átruházhatja az előző tulajdonos ránk a garanciát. Ha viszont nincs garancia már a készülékre (ez a jellemzőbb), akkor minden későbbi javítás további költséget fog jelenteni!