A hagymás virágok ültetési ideje

Hagymás virágok

Vannak növények, amelyeket nemcsak a kertünkben, hanem egyenesen bent a lakásunkban szeretünk látni és érezni. Egy csokor virág az asztalon hihetetlenül jól mutat, ami illatával betölti a házat. Gyakran ezért lopakodnak be a darazsak, méhek és a dongók.

A hagymás virágok között is számos fajta létezik, de a legtöbben talán csak a tulipánt ismerik. Azonban ebbe a csoportba tartozik a krókusz, a császárkorona, a jácint, vagy éppen az írisz. Köztudottan a hagymás virágok ültetését nem tavasszal kell kezdeni, hanem ősszel.

A hagymás virágok az ültetést közvetően, sok gondoskodást nem igényelnek, hiszen a hagymában benne van minden szükséges nedvesség és tápanyag, ami a virágnak kell. Tavasszal viszont az elsők között nyílnak ki, így változtatják élettelivé, gyönyörűvé és vidámmá a kertet. Tavasz végén a hagymákat össze lehet szedni, majd ősszel újra elültethetőek. A megürült helyre más virágok kerülhetnek, így folyamatosan szép lesz a kert. Ahhoz, hogy jövő tavasszal a ház körül jelen legyenek a hagymás virágok, rendeljen már most megbízható forrásból származó minőségi virághagymákat!