Házimozi rendszer vezeték nélkül: megoldható?

házimozi rendszer vezeték nélküli
Házimozi rendszer vezeték nélküli

Sokan azért nem szeretnének otthonra házimozit, mert nem akarnak a kábelezéssel bajlódni, valamint drágának látják azt, hogy egy valóban nagy képátlójú és minőségi tévét szerezzenek otthonra egy olyan hangrendszerrel párosítva, mely a valódi mozik hanghatásait képes replikálni. Minderre az is rájön, hogy a vezeték nélküli rendszerek nem éppen olcsók, különösen nem a hangrendszerek terén. Házimozi rendszer vezeték nélküli kivitelben tehát mindenképp költséges befektetésnek ígérkezik és ezt jó, ha tudjuk, mielőtt elszánjuk magunkat a vásárlásra.

A modern hangrendszerek alapvetően fontosak, mivel egy smart tévé megoldja a kép lejátszásának problémáját egymagában, köszönhetően a megannyi interneten keresztül igénybe vehető szolgáltatásnak, mint például az online streaming, videótárhelyek és egyéb platformok. A kihívás tehát, hogy olyan hangrendszert tegyünk házimozinkba, mely megfelelő hangminőséget biztosít és nem mellesleg vezeték nélküli is.

A Reference Premiere HD hangfalszéria például pontosan ezt teszi lehetővé számunkra. Ezek aktív hangfalak, melyek egy központi egységgel kábelek nélkül kommunikálnak és egy olyan 5.1-es rendszert kínálnak a modern házimozikhoz, mely elképesztő lehetőségeket tartogat. Nincs szükség tehát a kábelek tekergetésére és botladozásra, hiszen egyetlen kábel nem fog futni a nappaliban, ha ezt opciót választjuk. A házimozi rendszer vezeték nélküli kivitelben tehát nem csak álom, hanem valóság, bár nem túl olcsó. Manapság persze már sokan tudnak sok pénzt adni a valódi kényelemért.