Hogyan rakjuk össze a tökéletes gamer asztali PC-t?

A gamer gépek nem átlagos gépek, ugyanis komoly teljesítményre van szükség ahhoz, hogy a legmodernebb játékokat szép grafikával és konzisztens FPS-el tudjuk futtatni. A tökéletes gamer PC megépítése tehát igényel egy kis gondolkodást, hacsak nem végtelen mélységű a pénztárca és megvesszük a legdrágább előre összeállított gépet valamely forgalmazó cégnél.

A gamer PC-k lelke minden esetben a videókártya, így ennek az alkatrésznek mindenképp minőséginek kell lennie. Több lehetőségünk is van a gép megtervezésére. Érdemes vagy az alaplappal, vagy a kártyával kezdeni. Ha tudjuk, hogy több videókártyát is be akarunk SLI-be kötni, akkor olyan alaplapot kell nézni, mely képes több kártyát befogadni.

Érdemes meghatározni a büdzsét is előbb a gépre, hiszen a gép árának felét jó eséllyel a videókártya teszi ki, ha költséghatékony gépet építünk, mely főleg játékokra van kiélezve. A modern gamer asztali PC-k egyik legnagyobb kihívása a hűtés. A megfelelő hűtéshez megfelelő házra van szükség. Miután tehát meghatároztuk a fő alkatrészeket, olyan házat keressünk, mely megfelelő hűtést biztosít.

Lehet léghűtéses vagy folyadékhűtéses is a technológia, azonban a folyadékos költségesebb és a karbantartása sem egyszerű. Ha nincs tapasztalatunk számítógépek összerakásában, akkor az interneten igénybe vehetjük tervezői programok segítségét, melyek kompatibilis alkatrészeket sorolnak fel és megmondják, hogy melyik alkatrész melyikkel stimmel. A gamer asztali számítógépek összerakása mókás feladat lehet, azonban a tervezéshez igazán jó eszközeink vannak!