Hogyan rakjuk össze az álom gamer gépet?

gamer gép
Gamer gép

Fallout 76, Witcher 3, FIFA, Star Wars, League of Legends és még sorolhatnánk. Rengeteg óriás játékcím van jelenleg a piacon és manapság már nem csak úgy kell megközelíteni a gamer gép összerakását, hogy egy általánosságban erős gépet akarunk, hanem úgy, hogy igényeinknek megfelelően állítunk össze egy konfigurációt. Más gép kell ugyanis a LOL-hoz, és más gép kell mondjuk egy teljesítményigényes Open World RPG-hez.

Ez persze inkább azokban az esetekben igaz, amikor szigorú büdzsével dolgozunk. ha van legalább 500.000 forintunk, akkor abból össze tudunk rakni egy sokoldalú gépet, mely mindenféle játékkal megbirkózik. Ha viszont nem, akkor első lépés az igények felmérése. Érdemes általában egy videókártyával kezdeni, hiszen ez lesz a gamer gép lelke, és költséghatékony gépeknél ez fogja a gép értékének legalább felét adni.

Ha fontos számunkra a garancia, akkor sajnos a használt piacról le kell mondani, és be kell nyelni a drágább alkatrészeket. Cserébe viszont be leszünk biztosítva kb. 2 évig. Az internetet segítségül hívhatjuk és olyan tervezői programokat használhatunk gépünk összeállításához, melyek csak kompatibilis alkatrészeket kínálnak számunkra a videókártya kiválasztása után.

Így mindenképp egyszerű a dolgunk. Ha csúcskategóriás videókártyánkat kiválasztottuk és nem végtelen büdzsével dolgozunk, akkor a következő lépés, hogy feltöltjük a gépet középkategóriás alkatrészekkel. Nem kell szuper processzor és 32 GB RAM, hacsak nem vágunk majd videót és zenét. Ezt persze mindenki maga dönti el. A videókártyán ne spóroljunk, és olyan gépünk lesz, mely 1-2 évig bőven kiszolgálja igényeinket!