Hogyan rakjunk össze egy olcsó PC-t gamer célokra?

Olcsó PC

Általános közhiedelem, hogy a gamer PC-k mindenképp drágák. Ez így ebben a formában nem igaz, hiszen általában a teljesítmény orientált gépek ára attól függ, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk például grafikus téren, feldolgozó téren (processzor) vagy memória téren. A gamer PC is lehet tehát olcsó, ha olyan játékokkal akarunk játszani, melyek nem igényelnek brutális videókártyákat.

Jó hír továbbá, hogy ha kifejezetten játékra szeretnénk összerakni az adott gépet, akkor elég csak a videókártyának minőséginek lennie, hiszen a többi alkatrész csupán kiszolgáló tevékenységet végez. Az első lépés gamerek számára az olcsó PC összerakásában, hogy választunk vagy egy alaplapot, vagy egy videókártyát, és egy online tervező eszközt, mely segít kompatibilis alkatrészeket találni.

Ha tudjuk, hogy mindenképp egy specifikus kártyát akarunk, akkor természetesen a kártyával kezdjük, ha azonban tudjuk, hogy például SLI-ban szeretnénk majd 2 kártyát is futtatni, akkor értelemszerűen olyan alaplapot kell először keresni, mely ezt a funkciót tudja. Érdemes megnézni egy-két benchmark-ot, ha a kártyával kezdtük, hogy mennyire fogja jól futtatni az adott játékokat, melyekkel játszani akarunk.

Az olcsó PC lényege, hogy úgy választjuk meg az alkatrészeket, hogy csak a lényeg legyen minőségi! A gamer PC-k esetében tehát általában a videókártya szokta kitenni a gép értékének felét. Nem szabad még elfeledkezni a megfelelő hűtésről sem! Érdemes olyan házat is venni, mely kifejezetten gamer célokra lett tervezve.