Hogyan válasszuk meg az ideális házimozi hangfalat?

A házimozizás manapság teljes mértékben arról szól, hogy jól érezzük magunkat és olyan filmnéző élményt hozzunk létre otthon, mely hasonló az igazi mozikhoz. Minden házimozi elemi része egy megfelelő képátlójú tévé, valamint egy minőségi hangrendszer, mely a vizuális látványt megerősítő és életre kelti.

A 2.1-es rendszereket felejtsük el, ugyanis a minőségi házimozi alapja egy legalább 5.1-es rendszer egy minőségi központi erősítővel és jó hangzású hangfalakkal. A házimozi hangfalak sok kivitelben érkeznek manapság. Választhatunk aktív és passzív hangfalakat, azonban az igazán jó házimozi hangrendszerek már teljes mértékben testre szabhatók és a film jellegének megfelelően állíthatjuk be a hangzást.

Egy kis mélyemelés, egy kis magasemelés és máris úgy fog szólni a film, ahogy mi szeretnénk. A testreszabható hangrendszerek beépített hangszínszabályzókkal, preset-ekkel, kompresszorokkal és egyebekkel teszik lehetővé, hogy úgy élvezzük a filmeket, ahogy mi valójában szeretnénk. A házimozi hangfalak ráadásul már vezeték nélküli kivitelben is elérhetők, habár ez a megoldás egy kicsit költséges, viszont cserébe megspórolunk egy halom kábelt, mely a nappalin megy keresztül.

A Denon és sok egyéb cég is csinál hangfalrendszereket és erősítőket. A büdzsé természetesen mindig szempont, ugyanis összesen 6 hangfalat és egy központi erősítőt, valamint extra kiegészítőket is meg kell vennünk, tehát, ha komoly hangrendszerben gondolkodunk, akkor egy kis pénzt érdemes félretenni. Személyre szabott hangzás, személyre szabott házimozi!