Miért érdemes legalább szilikon telefontokkal felszerelni okostelefonunkat?

A modern okostelefonok rendkívül sérülékenyek. Sok esetben elég egy apróbb esés vagy koppanás, hogy a kijelző vagy a készülék háza végzetes sérülést szenvedjen és cserére/javításra szoruljon. A prémium készülékek javítása pedig eszméletlenül költséges, különösen az IP68-as szabványok esetében, ugyanis a kijelzőt ilyenkor csak hőlégfúvóval lehet javítani, ami speciális technológia és szakképzettséget igényel.

Sokan elhanyagolják, figyelmen kívül hagyják a tényt, hogy a legtöbb sérülést már egy párszáz forintos szilikon telefontokkal meg lehet előzni. A több százezer forintos készülékek esetében ez elenyésző beruházásnak számít a telefon mellé, azonban sokan nem adják ki ezt a kis extrát.

A szilikon telefontokok biztosítják a legalapvetőbb védelmet egy telefon számára az esésekkel, ütődésekkel szemben. A rugalmas szilikon anyag elnyeli a mechanikai energia nagy részét, amikor a telefon a földre esik, ezáltal óvva a kijelzőt és a házat. A szilikon telefontok maga előbb ér földet, így védve a készülék egészét. Rengeteg egyéb tok kapható egyébként a piacon.

A szilikon telefontokot olcsó készülékekhez érdemes megvásárolni, mivel maga a tok is párszáz forint, és egy 30.000 forintos telefon mellé nem feltétlenül van szükség többezer forintos telefontokra. A keménytokok és a flip-flop tokok is rendkívül népszerűek, azonban a legolcsóbb alternatíva mindig is a szilikon telefontok volt. Párszáz forintért megsokszorozódik a telefon ellenállóképessége a sérülésekkel szemben és komoly javítási költségeket spórolhatunk meg a jövőben!