Miért jók az asztali számítógép akciók?

Ha jelenlegi gépünk már az utolsókat rúgja vagy már tönkre is ment, akkor szempont lehet, hogy gyorsan vásároljunk akciósan egy másikat. Ez természetesen abban az esetben jó, ha viszonylag olcsó gépre van szükségünk átlagos feladatok elvégzéséhez, és nem a 300.000 forintos gamer gépünk döglődik, melynek megjavításával azért érdemes lehet bajlódni ahelyett, hogy kétszer annyiért újat akarnánk vásárolni.

A számítógép akciókkal azok járnak igazán jól, akik éppen új gépet keresnek és gyorsan van szükségük új gépre, mert a régi esetleg már nagyon elavult, vagy egy hirtelen túláram következtében több alkatrész is végzetesen károsodott. Sajnos nem minden háztartás van védve manapság a túláramok ellen, és az elektronikai eszközök rendkívül sérülékenyek ilyen dolgokkal szemben.

Sokszor a PC halálát is okozhatja egy villám. Jó esetben csak a tápegység megy tönkre, rosszabb esetben azonban kulcsfontosságú alkatrészek is károsodnak, mint a processzor, videókártya, stb. Ha irodai jellegű gépünk ment tönkre, akkor egy asztali számítógép akció keretében gyorsan beszerezhetünk egy újat. Az akciók hasznosak, hiszen a bolt könnyebben el tudja adni termékét, a vásárlók pedig olcsóbban jutnak hozzá a kívánt termékekhez.

A számítógép akciók során akár 10-15%-al olcsóbban is elhozhatunk egy gépet, ami azért egész jó vétel lehet, ha közelítünk a 100.000 forintos árkategória felé. Minél nagyobb ugyanis az ár, annál nagyobb a spórolás a számítógép akciók során. Interneten és PC boltokban is lehet tehát nézelődni!