Miért olcsóbbak az irodai számítógépek?

Csillagászati összegeket lehet manapság kifizetni a legjobb, legfejlettebb, legújabb alkatrészekkel felszerelt gépekért, azonban valóban szükségünk van nekünk ilyen erőművekre otthon? Az emberek nagy részének nem. Aki nem akar számítógépes játékokkal játszani, vagy videókat és zenét szerkeszteni, az bőven beéri otthonra egy irodai számítógéppel, mely egyébként hatványozottan olcsóbb, mint a high-end gamer gépek és workstation-ök.

Egy jó irodai gépet újonnan manapság 100-120.000 forintért meg is vásárolhatunk, mivel ezek a gépek nem teljesítménycentrikusak. Optimalizálva vannak a legújabb verziójú operációs rendszerre és igazából 3-4 éven keresztül remek társak lehetnek, hiszen az irodai jellegű feladatokat tökéletesen elvégzik.

Nincs szükség ezekben a gépekben 300.000 forintos videókártyára és processzorra, hiszen az Office programok, adatbáziskezelő programok és képszerkesztők beérik moderált erőforrásokkal is. Igaz, hogy a Google Chrome sok memóriát fogyaszt, azonban az új irodai számítógépek már erre is fel vannak készítve egy kicsit több RAM-al.

Egy irodai számítógép igazából az átlagos felhasználónak készült, aki főleg csak Office programokat, képszerkesztőket használ a gépen a szokásos filmezés, szociális média és internetes szörfözés mellett. Praktikus kis gépek ezek, melyek viszonylag olcsón beszerezhetők, különösen akkor, ha használtan vesszük őket (bár ekkor meg kell vizsgálni az adott gépet, hogy milyen idős). Mérjük fel igényeinket és vásároljunk számítógépet okosan ennek megfelelően!