Miért volt kötelező kiegészítő az iPhone 6S szilikon tok?

Az iPhone 6S nem számít már egy kifejezetten mai készüléknek, azonban megjelenésekor csúcsmodell volt, mint minden ezelőtti iPhone készülék abban az évben, amelyben piacra dobták. Az iPhone 5-ös idejére nyilvánvalóvá vált az emberek számára, hogy az iPhone-ok sajnos hajlamosak egy ejtés után azonnal összetörni, ez pedig nem túl kedvező, ha százezreket költöttünk 2 héttel azelőtt a telefonra.

Az Apple éppen ezért akkoriban elkezdett filléres szilikon tokokat piacra dobni és ennek a fejlődését élvezhetjük ma az igazán modern és minőségi tokokkal. Az iPhone 6S szilikon tok egy olyan kiegészítő volt, mely szinte kötelezőnek számított, ha nem akartad drága telefonodat elveszteni egy apróbb ‘baleset’ következtében.

Hasonlóan a modern szilikon tokokhoz, az iPhone 6S szilikon tok rendkívül olcsó volt (párszáz forint) és hatványozottan jobb védelmet nyújtott esések során a telefonnak, mint ha az csupasz lett volna. A szilikon tokok rugalmas anyagból készülnek és elnyelik az esés során a készüléket érő mechanikai energia nagy részét, így ideális esetben sem a ház, sem a kijelző nem károsodik. Egy többszázezer forintos telefon mellé tehát szinte bolondság egy ilyen olcsó kiegészítőt nem beszerezni, azonban sokan még manapság sem teszik meg ezt az extra lépést a készülékek védelme érdekében.

Az iPhone 6S szilikon tokok rengeteg készülék élettartamát hosszabbították meg, hiszen kifejezetten az akkori iPhone méreteihez készültek és anyaguk is rugalmas, megbízható volt. Manapság már olyan utódok közül is választhatunk, mint a keménytokok, flip-flop tokok és sok más!