Mit tud manapság egy félmilliós gamer PC konfiguráció?

gamer PC konfiguráció
Gamer PC konfiguráció

Ha készek vagyunk legalább 500.000 jó magyar forintot egy gamer PC konfigurációra áldozni, akkor arra is kíváncsiak lehetünk, hogy mit kapunk manapság egy pénzért a teljesítménycentrikus gamer szférában. Azt már az elején leszögezhetjük, hogy ennyi pénzből egy rendkívül erős és hosszan kitartó gamer PC-t vásárolhatunk, mely legalább 2 évig minden új játékkal meg fog birkózni, és remek élményekkel gazdagodhatunk majd, ha valóban van egy kis szabadidőnk a PC-s játékokra.

500.000 forint azt jelenti, hogy akár megvehetjük a legdrágább kártyák valamelyikét is a piacon 300.000 forintért, a gép maradékát pedig viszonylag költséghatékony alkatrészekből összeállítjuk, de akár azt is csinálhatjuk, hogy kicsit gyengébb kártyát választunk, és cserébe több tárhelyet, RAM-ot, vagy egy erősebb processzort teszünk a gépbe.

A Radium-nál van egy konfiguráció, mely félmilliós árért egy Intel Core i3-8100 processzort, 8GB 3000MHz DDR4 RAM-ot, 2000GB SATA HDD-t, és egy nVidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 videókártyát tartalmaz, mely az egyik legjobb jelenleg a piacon. Maga a kártya egy igen drága darab, tehát a komplett gép összeállításához ki kell használni a félmilliós büdzsét elég rendesen, és láthatjuk, hogy csak egy i3-as processzor kerül bele a csomagba.

Ez a gamer PC konfiguráció viszont egy olyan beruházás, mely kifejezetten játékra lett tervezve, és a modern játékok valószínűleg meg sem kottyannak a 1070-esnek. Jó döntés manapság kész gamer PC konfigurációk mellett dönteni, hiszen a gépet sem nekünk kell összerakni és tesztelni. Megvesszük, hazavisszük, telepítjük és már mehet is a játék!

Print Friendly, PDF & Email