Mit várhatunk a legolcsóbb okostelefonoktól?

legolcsóbb okostelefon
Legolcsóbb okostelefon

Bizony sokan keresnek manapság minél olcsóbb okostelefonokat. Egyesek számára ezek a telefonok csupán eszközök, melyek a mindennapi szükségleteket kielégítik, és ezért nincs szükségük 300.000 forintos iPhone-ra. Az igazán olcsó okostelefonok világa azonban egészen érdekes, és a hazánkban legismertebb márkák nem is nagyon képviseltetik magukat e téren.

Természetesen a 15-30.000 forint közötti árkategóriáról beszélünk. Ezek a készülékek változatos célokra lettek tervezve. Van, melyet egészen elképesztő, 4.000 mAh-s akksival szerelnek fel, egy kifejezetten játékra felszerelt készüléket létrehozva. Van, amely kifejezetten nagy képernyővel rendelkezik árához képest. A választék igen széles még az ilyen olcsó kategóriában is, de vajon milyen készülékekről van szó?

Sokan ismerhetik az Oukitel K4000 készüléket, mely 30.000 forint körüli árával egy valóban olcsó, de egész jó készüléknek számít. Igaz, hogy nem a legolcsóbb okostelefon, viszont a 4100 mAh kapacitás, a négymagos, 1,3 GHz-es processzort használó MediaTek MTK6737-es lapka, és a 2 GB RAM egész jó alap ahhoz, hogy jókat játszhassunk ezen a telefonon.

A legújabb szabványokat és feloldási lehetőségeket természetesen nem nagyon tudja, azonban cserébe egy bitang akkumulátort kapunk, mely lehetővé teszi, hogy egész nap játszunk. Ott van az Oukitel mellett a Hafury Umax is, mely egészen elképesztő 4500 mAh-s akksit kapott hasonló specifikációval, LTE támogatás nélkül. 20.000 forintért nem is rossz. Ha olcsó készüléket keresünk szórakozásra, akkor ezek közül bizony lehet válogatni, és olyan márkákat fedezhetünk fel, melyekről sosem hallottunk!