Mit várhatunk az elkövetkező években az új telefonoktól?

új telefonok
Új telefonok

Az okostelefonok piaca rengeteget fejlődött az elmúlt években, és manapság már a legtöbb cég irányelve az, hogy legalább egy csúcsmodellből minden évben ki kell tolni egy újat. Meddig görbül azonban az a bizonyos görbe, mely az újításokat kívánt reprezentálni a modern okostelefon piacon? Az idei évben láttuk, hogy bizony már nem túl sokáig. Az új telefonok már olyan szinten vannak, hogy sikerült a gyártóknak elérni egy bombabiztos kialakítást, melyet már itt-ott spékelgetnek csak meg a legújabb technológiákkal.

Érdemiben nehéz már újat mutatni, hiszen az S8-as óta effektíve ugyanazt a készüléket adják ki, csak vagy nagyobb készülékkel, vagy egy erősebb processzorral, vagy egy jobb kamerával. Mindezért persze elkérik minden ében a borsos legalább 300.000 forintnyi pénzt, mi pedig mindig azon csodálkozunk, hogy miért fizetünk ennyit ugyanazért minden évben.

Sajnos tényleg olyan szintre ért a gyártás, hogy nem nagyon lehet már újat mutatni. Ha veszünk egy prémium kategóriás okostelefont, akkor jó eséllyel a 2-vel későbbi széria is ugyanezt fogja tudni csak egy nagyobb képernyővel és jobb erőforrásokkal. Nem hazugság, hogy új telefonokra mindig is lesz szükség, hiszen az emberek elég igénytelenül bánnak a legtöbb okostelefonnal, azonban nem érdemes túl sokat várnunk már ezektől a telefonoktól, hiszen a fejlődés kezd lelassulni, tekintve, hogy az erősebb alkatrészek gyártása exponenciálisan költségesebb, mint az olcsóké. Vannak azonban még kiaknázatlan technológiák, melyeket a sci-fikben látunk, és lehet, hogy néhány év múlva már telefonunkon is használhatunk!