Mobil vásárlás okosan! Nézzük hogyan!

Sokan feleslegesen költenek rengeteg pénzt manapság okostelefonok vásárlásra. Az emberek olyan készülékeket vásárolnak, melyekre nincs is szükségük, de megveszik őket, adósságba rántják magukat, mert az e menő, hogy a legújabb iPhone van a kezünkben, ami 2 hónappal később aztán összetörik. Alapvető szabály, hogy mindig anyagi helyzetünknek megfelelően válasszunk telefont magunknak.

Ha nem tudjuk például egy összegben kifizetni a mobil vásárlás során a kiszemelt készüléket, akkor jó eséllyel nem is jó ötlet azt részletre sem megvásárolni, hiszen anyagi helyzetünk nem indokolja a drága telefon vásárlását. A szolgáltatóknál részletre való telefonvásárlás szintén nem mindig éri meg, mivel hűségnyilatkozatot is kell kötnünk, ami azt jelenti, hogy egy drága csomagot is fizetünk a telefon ára mellett, amit szintén nem biztos, hogy kihasználunk.

A mobil vásárlás legjobb formája az egy összegben kártyafüggetlenül való vásárlás, hiszen így választhatjuk meg árkategóriánkat és szolgáltatónkat is megfelelően. Ha nincs szükségünk azokra szuper funkciókra, amiket a többszázezer forintos nyújtanak, akkor egész egyszerűen nincs értelme megvenni az adott készüléket, hiszen nem használjuk ki azt, amit az értéke nyújt.

Mindig igényeinknek megfelelően vásároljunk telefont! Az emberek nagy részének igényeit egy középkategóriás telefon kiszolgálja. Nagyon kevesen vannak, akik például egy iPhone X vagy egy Samsung Galaxy S9+ lehetőségeit teljes mértékben kihasználja. Az árat azonban sokan megfizetik, hiszen új és Samsung/Apple…