Mobiltelefon eladó? Vásárlás a használt piacon

mobiltelefon eladó
Mobiltelefon eladó

Sok módja van manapság a mobiltelefonok vásárlásának. Vehetünk okostelefont szolgáltatóktól részletre hűségnyilatkozattal, vehetünk kártyafüggetlenül bármely márkaboltból, valamint vehetünk használtan is készülékeket a használt piacon.

Természetesen mindegyiknek megvannak az előnyei és hátrányai is, azonban, ha általánosságban spórolni szeretnénk, akkor az eladó mobiltelefonok között érdemes nézelődni a használt piacon. Az itt található készülékek kortól és leharcoltságtól függően akár 10-40%-al olcsóbban is megvásárolhatók az eredeti bolti listaárhoz képest, ezért sokan választják a használt telefonok vásárlását, hiszen olcsó alternatívának ígérkezik az igen drága listaárakkal szemben.

Olcsó alternatíva még a szolgáltatónál való vásárlás részletfizetéssel, azonban ez azt jelenti, hogy telefonunk 2 év hűségnyilatkozattal szolgáltatóhoz lesz kötve, és nem használhatjuk külföldi előfizetéssel. Ha nem szigorú a büdzsé, akkor egyértelműen kártyafüggetlenül érdemes új telefont használni, hiszen a világ bármely pontján használhatjuk majd bármilyen előfizetéssel.

Ha azonban nem túl mély a pénztárca, akkor csak úgy vegyünk használt készüléket, eladó mobiltelefont, hogy tüzetesen megvizsgáljuk annak épségét szoftveresen és hardveresen egyaránt. Sajnos az átlagember nem igazán bánik manapság kezesen az okostelefonnal, ez pedig azt jelenti, hogy sokszor karcos kijelzőjű, kopott házú készülékek tárulnak elénk a használt piacon. Ezzel manapság számolni kell, ha nem márkaboltból veszünk telefonokat, ahol gondoskodnak a makulátlanságról.