Mp3 lejátszók: az eszközök, melyek túlélték az idők próbáját

Mp3 lejátszók
Mp3 lejátszók

Sokan emlékezhetünk még 10-15 évvel ezelőtt, amikor az első walkman-es mobilok megjelentek. Az igazi veteránok még az ezek előtti diskman-ekre és walkman-ekre is emlékezhetnek, melyek robosztus zenelejátszó eszközök voltak. Mára már minden ilyenre okostelefont használunk, hiszen egy eszközzel telefonálhatunk, internetezhetünk, chat-elhetünk és hallgathatunk zenét is.

A csak zenelejátszó funkciójú termékek kora éppen ezért már nagyrészt leáldozott, azonban a kisméretű mp3 lejátszók még ma is népszerűségnek örvendenek bizonyos helyzetekben. Ez leginkább az aktív sport, hiszen egy viszonylag nagy okostelefont nem igazán tudunk kényelmesen elhelyezni sehol anélkül, hogy az zavarna minket az intenzív sportolásban.

A kis mp3 lejátszók pedig itt jönnek a képbe, hiszen méretükből adódóan bármely zsebbe vagy karra szerelhető tartóba betehetők, és a vezeték nélküli fülhallgatóknak köszönhetően már a kábelek sem zavarnak minket. Kényelmes zenehallgatás párosul a dinamikus és kielégítő sportolással, köszönhetően ezeknek a klasszikus eszközöknek, melyek évtizedek óta jelen vannak a piacon.

Habár az mp3 lejátszók funkcionalitásban alulmaradnak egy okostelefonhoz képest, áruk is jóval olcsóbb, és kisebb méretüknek köszönhetően sportolók tökéletesen használhatják őket anélkül, hogy aggódni kéne a drága okostelefon épsége miatt a zsebben. Ha minőségi mp3 lejátszóra van szükségünk 2018-ban, akkor a Sony termékek tájéka körül érdemes nézelődni, mivel ezek garantáltan jó minőséget képviselnek, és évekig jó szolgálatot tesznek.