PC olcsón, kész konfigurációként vásárolva

PC olcsón
PC olcsón

Sokakban él a tévhit, hogy PC-t manapság olcsón csak alkatrészenként lehet megvásárolni. Nekünk kell kiválasztani minden egyes alkatrész az alaplaptól a videókártyán és processzoron át a házig, hogy a lehető legolcsóbban jöjjünk ki. Ez bizonyos esetekben igaz, azonban mostanság már általánosságban elmondható, hogy kész konfigurációként vásárolni egy gépet egy cégnél semmivel nem kerül többe, mint alkatrészenként megvenni 5 különböző helyről, majd összerakni.

Sőt, sok esetben párezer forinttal olcsóbban jövünk ki, ha megnézzük listaáron egy kész gép alkatrészeit és összehasonlítjuk a végeredményt egy cég honlapján található teljes árral. Mindehhez ráadásul hozzájön az, hogy nem nekünk kell a gépet összerakni, tesztelni és telepíteni.

PC olcsón tehát megéri, ha nem akarjuk mindenképpen az általunk kiválasztott alkatrészekkel felszerelni asztali gépünket, hanem csak egy jól működő, igényeinknek megfelelő gépet keresünk, mellyel nem akarunk sokat bajlódni. A cégeknek ez megéri, hiszen nálunk vásároltuk meg az alkatrészeket, így ők is nyernek rajta. De mi az a szituáció, amikor a PC olcsón így nem éri meg?

Ha költséghatékony gamer gépet gyártunk, akkor a kész konfiguráció nem mindig a legjobb megoldás, ugyanis lehet, hogy a kinézett videókártya stimmelni fog, viszont a többi alkatrész nem feltétlenül. Azt pedig cége válogatja, hogy mennyire lehet módosítani egy kész gép alkatrészein. Ha dizájnelemeket is akarunk a házba tenni, akkor pedig szinte biztos, hogy magunk építjük gépünket, hiszen így szabhatjuk teljes mértékben testre. Aki tehát nem akar egyedi PC-t csinálni, annak PC olcsón kész konfigurációként éri meg.