PC összerakás saját kezűleg vagy inkább kész gép vásárlása?

PC összerakás
PC összerakás

Sokakban merül fel manapság a kérdés: magam állítsam össze gépem teljes mértékben saját kezűleg, vagy inkább rendeljem meg készen, összerakva és tesztelve egy cégtől? Az örök dilemma egészen a mai napig releváns, hiszen nem mindenki lel kifejezetten örömöt abban, hogy 5-6 helyről összerendel PC alkatrészeket, majd 2-3 órát szenved az összeállítással, és még ugyanennyi időt a telepítéssel és teszteléssel. A kész konfiguráció vásárlása vonzó lehet azok számára, akik nem akarnak feltétlenül saját gépet tervezni, hanem megelégednek a PC forgalmazó cégek által nyújtott konfigurációkkal és dizájnokkal.

A PC összerakás inkább az elszántabbaknak és tapasztaltabbaknak van manapság, hiszen kell egy kis szakértelem, hogy helyesen válasszuk meg az alkatrészeket, majd azokat helyesen is szereljük be a házba. A tapasztalt PC összeállítók tudják, hogy mely alkatrész fog beférni egy adott házba és mely nem, valamint teljesítménycentrikus gépeknél milyen ház kell a megfelelő hűtés biztosításához, valamint milyen tápegység kell az erőteljes alkatrészek meghajtására.

Látható, hogy a saját kezűleg történő PC összerakáshoz igen sok kutatás és gyakorlat kell, azonban a végeredmény azért éri meg jobban, mert olyan gép fog születni, mely teljes mértékben igényeinkhez lett szabva. Költséghatékony gamer PC-k szinte mind saját kézzel állítódnak össze! A PC összerakással igaz, hogy nekünk kell megbajlódni, viszont a vizuális faktort is felturbózhatjuk kicsit, ráadásul a gép pont olyan teljesítménnyel fog rendelkezni, amilyennel akarjuk.