Playstation VR egy újfajta videojáték élményért

Playstation VR
Playstation VR

A Sony Computer Entertainment csapata már rengetegféle konzollal és játékkal örvendeztette meg a közönséget, akiknek az évek során egyre jobb és jobb játékélményben lehetett részük. Ezen az úton a Playstation VR egy egészen új dolgot hozott a rajongók életébe, mégpedig azt, hogy ők maguk is belecsöppenhettek a kedvenc játékaikba.

Ugyanis a Playstation VR olyan headset, ami képes elrepíteni az ennek megfelelően kifejlesztett játékok virtuális világába és a viselője úgy érezheti, mintha valóban ott lenne a többi karakter között. Ahogy mozgatja a fejét, úgy tud körülnézni a helyszínen és felmérni, mit is kell majd csináljon, hogy teljesítse a különböző feladatokat.

Ahhoz, hogy a konzol a játékos mozgását is érzékelje, a Playstation VR mellé egy speciális kamerára is szükség lesz, amitől minimum 60 centiméterre kell elhelyezkedni az optimális működés érdekében. Felállni, sétálni nem kell, hogy a Playstation VR és a kamera használható legyen, azonban így is érdemes egy kis szabad teret biztosítani, hogy semmi ne zavarhasson be.