Szigorú a büdzsé? Olcsó használt telefonok! De hol és mennyiért?

Olcsó használt telefonok

A használt termékek vásárlása már jó ideje nagy biznisz, hiszen olcsóbban juthatunk hozzá az adott termékekhez a bolti árhoz képest. A használt termékek vásárlásának azonban megvannak a következő hátrányai: rejtett hibák, esztétikai hibák, lejárt garancia. Az okostelefonok világában sincs ez másképp, és mindig jól meg kell nézni az adott készüléket, ha azt magánszemélytől vásároljuk.

Az olcsó használt telefonok hivatása, hogy a szigorú büdzsével rendelkezők is találjanak igényeiknek megfelelő készüléket. Az alsó kategóriás okostelefonok amúgysem túl drágák, azonban lehet, hogy valakinek jelenleg tényleg nagyon alacsony kerete van telefont vásárolni, vagy valaki kifejezetten minimális összeget szeretne költeni például egy második, céges telefonra jelenlegi készüléke mellett.

A használt telefonok tehát csábítók, hiszen 5-20%-os kedvezménnyel vihetünk haza készülékeket a bolti árhoz képest. De hol és milyen formában érdemes használt készülékeket venni? A legjobb döntés, ha tényleges boltokban, webáruházakban ’refurbished’ állapotban veszünk használt olcsó telefonokat, mivel ebben az esetben a bolt gondoskodik arról, hogy a telefon esztétikai hibáit és belső hibáit kijavítsák, és így kínálják a felhasználó számára 5-15%-al olcsóbban, jó esetben garanciával fűszerezve.

Ha magánszemélyeknél vásárlunk olcsó használt telefonokat, akkor erre jó eséllyel nem kerül sor, és pont emiatt a készüléket nagyon jól meg kell nézni, alaposan ki kell próbálni. Az olcsóság ugyanis mit sem ér, ha 1-2 hónap múlva ismét kereshetünk új telefont.