Tetszik egy eladó gamer PC? Érdemes megvenni?

Hazánkban is rengeteg gamer van és egyre többen vesznek minden évben minőségi gamer PC-ket. Egyre többen adnak is el pont emiatt gamer gépeket, és ha látunk egy jó ajánlatot, akkor vajon érdemesebb-e azt az eladó gépet megvenni vagy inkább vegyünk egyet újonnan, amit még senki sem használt?

A kérdés összetett, hiszen az igazán jó gamer gépek igen sokba kerülhetnek, és a spórolás aktuálissá válik, ha szigorúbb büdzsével dolgozunk, hiszen az új alkatrészek igencsak költségesek lehetnek. Egy éppen újonnan megjelenő top, high-end videókártya 300.000 forint körül szokott mozogni és akkor a gép maradékát még meg sem vettük! Az eladó gamer PC-k tehát jó spórolási lehetőséget jelentenek, ha használtan vásároljuk őket.

Ha egy olyan PC-t látunk, melyben a videókártya megfelel igényeinknek és elfuttatja azokat a játékokat, melyekkel mi is játszani akarunk, akkor egy rövid teszt után lehet, hogy érdemes megvenni az adott gépet, ha a körülmények ideálisak. Gamer gépet ugyanis mindig igényeknek megfelelően kell választani. Nézhetünk online benchmark-okat, hogy mely kártya mennyire teljesít jól.

Ha kiszemeltünk egy kártyát, akkor megnézzük a listaárat (újonnani árat), és ha túl drága, akkor eladó gamer PC után nézhetünk, hogy olcsóbban megvehessük egy használt gépben. Sokaknak természetesen az ár nem akadály, azonban a gamerek nagy része mégiscsak meghatározott büdzsével dolgozik, hiszen gyorsan elérheti a csillagos eget a gép ára, ha nem vigyázunk, hogy milyen alkatrészeket pakolunk bele.