Vegyünk használt asztali PC-t olcsón!

használt asztali PC
Használt asztali PC

Ha szigorú büdzsével kell dolgoznunk számítógép vásárláskor, akkor nem mindig lesz lehetőség újonnan vásárolni alkatrészeket a boltból. A használt asztali PC jó alternatíva lehet, hiszen 15-30%-al olcsóbban hozzájuthatunk egy géphez attól függően, hogy milyen célra szeretnénk gépet vásárolni.

Ezt kell ugyanis legelőször meghatározni, hiszen nem mindegy, hogy irodai használatra szeretnénk gépet, vagy egy igen izmos gamer PC-re, esetleg workstation-re van szükség, melyen videót vághatunk és zenét is szerkeszthetünk. Az ár pedig egyre inkább megy fel annak megfelelően, hogy mennyire izmos alkatrészekre van szükség a gépben.

A használt asztali PC-t megvehetjük általában kész konfigurációban is, ebben az esetben a tulaj valószínűleg maga is kész állapotban vette a gépet, viszont út közben végezhetett átalakításokat, lecserélhetett 1-2 alkatrészt, így mindig érdeklődjük meg, hogy az eredetihez képest mit változtatott. Használt asztali PC-t természetesen magunk is összeállíthatunk használt alkatrészekből, mely igen praktikus lehet, ha teljes mértékben testreszabott gépet akarunk csinálni olcsóbban, használt alkatrészekkel.

Ezzel akkor érdemes foglalkozni, ha gamer PC-t vagy workstation-t csinálunk, hiszen egy irodai gépet egyszerább kész, tesztelt állapotban megvenni, mint olcsó alkatrészek beszerelésével szórakozni. A használt piacon rengeteg jó videókártya van, ezeket fogunk a legkönnyebben találni, ráadásul olcsón, hiszen az új csúcskártyák ára rohamosan esik. A gamer-ek tehát jól járnak, mivel a használt asztali PC-hez az alkatrészválaszték igen széles!