A mulcsozás aranyszabályai: eszközök és időzítés

mulcsozás
Mulcsozás

Talajtakarást jelent a mulcsozás, aminek nagyon sok előnye van, például csökkenti a talajeróziót, aktívvá teszi a talajéletet. Erre a célra léteznek különböző gépek, amelyekkel könnyen elvégezhető nagyobb területen is. Szerencsére az ilyen eszközök beszerzése egyszerű az olyan weboldalak segítségével, mint például a www.novara.hu. Célszerű egyet beszerezni ezek közül, ha azt szeretnénk, hogy a mulcsozás előnyeit a kertünkben vagy a földjeinken megvalósítsuk.

A mulcsozás fő szerepe a gyomok távoltartása, a víz megtartása, a párologtatás csökkentése, a hőszigetelés, azaz a túlmelegedés vagy a hirtelen lehűlés elleni védelem. Szántóföldeken, gyümölcsösökben, zöldségeskertekben egyaránt kitűnő választás a mulcsozás. Az említett linken olyan gépezetek tekinthetőek meg, amelyeknek a használatával nagy területeken is el lehet végezni ezt a feladatot. Többek között készleten van az UML 170 kalapácsos mulcsozó, amit jelenleg jelentős árleszállítással lehet megvásárolni.

Hossza 930, szélessége 1900, magassága 980 mm. Kalapácsainak száma 16 és 1700 mm munkaszélességen képes dolgozni. Ennél a mulcsozónál a szükséges traktorteljesítmény 35 LE. Remek választás lehet ez a szerkezet bármelyik gazdának, aki mezőgazdasággal foglalkozik. Rengeteget segít a munkában, a növények is jobban érzik majd magukat a talajtakarás mellett. Pozitívuma majd a termésen fog meglátszani, hiszen ha a növények jól vannak gondozva, akkor nyilvánvalóan többet teremnek.

Ennek köszönhetően, a mulcsozó ára rövid idő leforgása alatt megtérül. Ez az időszak lerövidül, ha az akciós termékek közül esik valamelyikre a választásunk. Lépjen be Ön is a Novara Coop Kft. weboldalára és tekintse meg a termékpalettát! Nem csupán a mulcsozás elvégzéséhez való eszközöket találja itt, hanem számtalan más mezőgazdasági munkához való gépet. Most sok van árkedvezmény alatt, az akciósan áruba bocsájtott gépezetek között szerepel egytengelyes pótkocsi, műtrágyaszóró, rövidtárcsa, vetőgép stb. Döntsön az új és színvonalas termékek mellett!