Az NTAK regisztráció menete: vendéglátósok figyelem!

CMO NTAK adatszolgáltatás
CMO NTAK adatszolgáltatás

Ahhoz, hogy egy ország fejlődni tudjon, nem egyszerűen csak minél több támogatásra van szükség, hanem fontos azokat jól elosztani a különféle régiók között. A hatóságoknak sokban megkönnyíti a munkát, amennyiben rendelkeznek megfelelő adatokkal a térségekre vonatkozóan. A vidékfejlesztésnek is megvan a maga előnye, ugyanis egyre többen látogatnak el azokba a nyugodt falvakba, ahol minden feltétel adott a pihenésre, kikapcsolódásra.

Ezt honnan is tudhatnák a döntéshozók, ha nincs előttük a pontos adat erre vonatkozóan? Éppen ezért született meg a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ a Magyar Turisztikai Ügynökség égisze alatt. Voltaképpen egy digitális információkat összegyűjtő hálózatról van szó, amin keresztül valós időben követhető nyomon a forgalom. Eddig ez csak a szálláshelyekre vonatkozó rendelet volt, de most kibővült a lista a vendéglátó egységekkel. Határidő 2023. július 01.

Eredetileg az év elejére volt tervezve a hatályba léptetés, de végül kitolták, hogy biztosan mindenkinek legyen ideje regisztrálni. A folyamat 2 lépcsős. Első menetben kell egy központi regisztráció, majd az ágazatra vonatkozóan egy másik. Nem éri meg elhanyagolni, mert súlyos következményei lehetnek. Ahhoz, hogy megfeleljen egy üzleti szektor az elvárásoknak, szükség lesz megfelelő szoftveres hátérre. Jó hír, hogy nem kell olyan komoly rendszerben gondolkodni, mint a szálláshelyeknek, így kisebb költségek mellett végezhető el a szabályok betartása. Ezért is érdemes szétnézned a CMO NTAK adatszolgáltatási megoldásai között.

Itt megtalálsz minden olyan egyedi opciót, amivel felpörgetheted a forgalmadat. Ugyanis, ha külön kell megadni a termékeket, összegeket egy applikációban, akkor az sok időt elvesz. Ennek megelőzésére olyan összekapcsolt rendszerek állnak rendelkezésre, amelyek mellőzik a fáradságot. A költségek sem magasak, így a kiadások is csökkenthetőek. Még ingyenes szoftver is rendelkezésre áll, ami bankkártya terminálra telepíthető. Bátran kérd ki a szakembereink tanácsát, hogy megtaláld azt az opciót, ami a vállalkozásodhoz a leginkább illik!