Az iPhone 5s tokhoz hasonló kiegészítők megmenthetik készülékünk életét

iPhone 5s tok
IPhone 5s tok

Sajnos általánosságban elmondható a mai okostelefon felhasználók nagy százalékáról, hogy igencsak igénytelenül bánnak készülékeikkel. Továbbra sem ritkán a betört kijelzőjű iPhone és Samsung Galaxy készülékek, az ilyen drága telefonok javítása, készülékcseréje pedig sokszor elérheti a telefon értékének felét is. Mindezt meg lehetne előzni egy, a telefon árához képest filléres befektetéssel egy telefontok és egy kijelzővédő fólia segítségével.

Az igazán jó fóliák és tokok az iPhone 5S megjelenése idején kerültek a boltokba, és az iPhone 5S tokok voltak az elsők, melyek valóban megmenthették a telefon életét egy kisebb-nagyobb zuhanás vagy ütődés során. A tok lényege, hogy elnyelje a mechanikus energia nagy részét, így megkímélve a házat és a kijelzőt.

A kijelzővédő fólia egyrészt védi a kijelzőt az ütődésektől, másrészt a karcok ellen is védelmet biztosít, melyek a táskákban érhetik a kijelzőt például kulcscsomók, hajcsattok és egyebek társaságában. Az iPhone 5S tok rengeteg különböző kivitelben volt elérhető, és ezek máig kaphatók, csak modernebb szériákra. A klasszikus szilikon tokok a legolcsóbbak, viszont ezek nyújtják a legkevesebb védelmet és könnyen is koszolódnak.

A következő szint a keménytokok, melyek remekül védik a készülékek házát, valamint kijelzőjét (eséskor először a tok ér le és nem a kijelző). A flip-flip tokok továbbá kombinálják a kijelzővédő fólia és a keménytok előnyeit, viszont valamelyest megnövelik a telefon méretét. Mindenki kiválaszthatja tehát, hogy milyen tokra van szüksége, azonban valamilyet mindenképp érdemes használni!