Használt asztali számítógép olcsón is vásárolható!

használt asztali számítógép olcsón
Kasznált asztali számítógép olcsón

Minden évben rengeteg ember számára jön el a pillanat, amikor elhatározzák, hogy ideje egy új asztali gépet vásárolni. Használt asztali számítógép olcsón is vásárolható manapság, ha nem feltétlenül van szükségünk teljesítménycentrikus gépre. Természetesen az ’olcsó’ is relatív, de inkább azokat a gépeket szoktuk olcsónak nevezni, melyek 100.000 forint megvásárolhatók.

Ezek a gépek főleg irodai feladatok elvégzésére alkalmasak, tehát Office programok futtatására, levelezésre, chat-elésre és egyéb hasonló dolgokra. Ebből kifolyólag az ilyen gépekben nincs szükség költséges alkatrészekre, mint például sokszázezer forintos processzorra vagy videókártyára, hiszen a legtöbb irodai program nem igényel komoly erőforrásokat.

Használt számítógép olcsón tehát bármikor vásárolható, ha az irodai kategóriában nézelődünk. Ha kicsit erősebb gépet akarunk, de nem szeretnénk komoly összegeket költeni rá, akkor a használt piac is a segítségünkre lehet, mivel itt 1-2 éves, de erőteljes alkatrészeket is vásárolhatunk, mint azok eredeti bolti ára.

A kissé elavult számítógép alkatrészke mindig elérhető áron mozognak a használt piacon, és a megfelelő kezelés mellett ezek az alkatrészek ugyanolyan jók, mint új korukban. Érdemes lehet egy kicsit többet költeni a gépre, ha néha-néha azért játszanánk is mondjuk játékokkal vagy megvágnánk egy videót, ugyanis az irodai gépek jó eséllyel nem lesznek kielégítik az ilyen tevékenységeknél. használt asztali számítógép tehát olcsón vásárolható, ha ismerjük igényeinket.

Print Friendly, PDF & Email