A tenger gyümölcsei fontos szerepe az étkezésben

A tenger gyümölcsei gazdag változatosságban találhatóak meg és ezekből különleges, ízletes fogások állíthatóak elő rövid idő alatt. Számtalan ételben játszhatnak főszerepet ezek a tápláló különlegességek.

tenger gyümölcsei kategóriába tartozik minden gerinctelen, tengeri élőlény, ami emberi fogyasztásra alkalmas. Felfedezték, hogy ezeket már több mint 150 000 évvel ezelőtt is fogyasztották a Neander-völgyiek. Tudták azok az emberek már akkor, hogy mi a jó!

Ezen finomságok fogyasztása azóta sem szűnt meg, sőt, manapság minden eddiginél különlegesebb helyet foglalnak el a gasztronómiai kultúrában. Hagyományosan jelen vannak különleges eseményeken, ünnepi asztalokon. Több tucat különböző fajta létezik ezekből és mindegyiknek megvannak a sajátosságai, egészségügyi előnyei.

Fehérjékben soványak, aminosavakban viszont nagyon gazdagok, alacsony kalóriatartalmuk van, fogyasztásuk diéta idején is ajánlott. Jelentős mennyiségben tartalmaznak a tenger gyümölcsei különféle vitaminokat, amik kedvezően befolyásolják a szervezet anyagcsere-folyamatait.