Hordozható CD lejátszó, avagy a sétáló múzeum

Hordozható CD lejátszó
Hordozható CD lejátszó

A fiatalabb generáció már jó eséllyel nem tudja mi az a CD lejátszó, azonban a 90-es évek gyermekei még jó eséllyel láttak olyan embereket, akik robosztus zenelejátszókkal sétáltak az utcán, fejhallgatókkal a fejükön. A hordozható CD lejátszók hatalmas népszerűségnek örvendtek, amikor elterjedt a CD nevű adathordozó, és tekintve, hogy 600 MB adat ráfért, mindenki ezeken az eszközökön hallgatta kedvenc albumait.

A walkman-es telefonok még csak gyerekcipőben jártak, az okostelefonok sehol, az SD kártyák pedig nem voltak még olyan fejlettek, hogy a CD életképes alternatívái legyenek. Az idők azonban változnak, és manapság már szinte teljesen kimentek a forgalomból a hordozható CD lejátszók, hiszen egy multifunkciós okostelefon 256 GB-os tárhellyel bármilyen antik analóg adathordozót és robosztus hordozható zenelejátszót lesöpör a pályáról.

Érdekes módon azonban még manapság is van 1-2 cég, mely gyárt hordozható CD lejátszókat a retro korszak kedvelői számára. Ilyen például a Oneconcept, a klasszikus Discman, és a Basetech, melyek mind körülbelül 10.000 forintos áron kínálnak ilyen antik készülékeket.

Az idő azonban egyértelműen eljárt a CD lejátszók felett, hiszen az érdekes külsőn kívül ezeknek az eszközöknek manapság már semmi előnye nincs az okostelefonokkal szemben, melyeken egyszerre tudunk zenét hallgatni, chat-elni, játszani és olvasni. Ha kifejezetten zenét akarunk csak hallgatni, akkor ott vannak a miniatűr mp3 lejátszók, melyek nem sokkal drágábbak, viszont sokkal helytakarékosabbak. Mindenesetre érdekes, hogy manapság is lehet hordozható CD lejátszókat kapni!