Melyik a legolcsóbb okostelefon?

Legolcsóbb okostelefon

Ha a legolcsóbb okostelefont keressük manapság, akkor bizony elég érdekes részeire tévedhetünk az okostelefon piacnak. Soha nem hallott márkák filléres készülékei között válogathatunk majd, melyek élettartama és használhatósága erősen kérdéses lesz. A legolcsóbb okostelefon keresésénél érdemes meghúzni egy felső határt, melynél csak lejjebb keresünk készülékeket.

Ha ezt a határt mondjuk 20.000 forintnál húzzuk meg, akkor az első esélyes versenyző az OUKITEL K4000 lesz. Az Oukitel telefonokra jellemző, hogy bitang nagy akkumulátorral vannak felszerelve készülékeik, viszont eléggé moderált erőforrásokkal. Az ilyen telefonokat főleg játékokkal való játszásra, videónézésre lehet használni, és hosszú élettartamot nem érdemes várni tőlük. De milyen finomságok várnak még ránk, ha a legolcsóbb okostelefont keressük?

Kis kutakodás után ráakadhatunk a Hafury Umax nevű gyöngyszemre is, mely még az Oukitel készülékeinek akksijánál is komolyabbal rendelkezik maga 4500 mAh-es kapacitásával. A nagyobb kijelző és a nagyobb akkumulátor miatt viszont takarékosságra kényszerült a gyártó, és az LTE támogatásnak és a szélessávú internetnek búcsút is inthetünk, meg kell elégedni a 3G-vel. Láthatjuk, hogy a kompromisszumok már szemmel láthatók a 20.000 forint alatti készülékeknél.

Ha egy valóban olcsó szörnyet keresünk, akkor lehet, hogy a Bluboo Maya-val is fogunk találkozni, mely egy antiknak mondható Mali-400MP grafikus gyorsítóval lett felszerelve, ki is lőve a legtöbb mai játékot. Általánosságban elmondható tehát, hogy a legolcsóbb telefon megkeresése maximum szabadidős tevékenységnek jó, ezeket a készülékeket nem feltétlenül érdemes megvásárolni.