Milyen eladó mobilokat ne vegyünk?

eladó mobilok
Eladó mobilok

Rengeteg különböző okostelefon található manapság a használt piacon, és annak, aki olcsóbban akar prémium készülékhez jutni, annak ezek az ajánlatok jól jöhetnek, de természetesen csak akkor, ha néhány szempont figyelembe van véve.

Az eladó mobilok általánosságban spórolást jelentenek, hiszen az újonnan számított listaárhoz képest 10-30%-al olcsóbban is m megvásárolhatjuk őket attól függően, hogy az adott készüléktől gazdája mennyire akar megszabadulni, mennyi ideig volt használva a készülék, stb. Fontos viszont megjegyezni, hogy nem szabad olyan esztétikai hibás mobilt vásárolni, melynél a javítás költsége nagy összegeket jelentene. Ilyen például az IP68-as szabvánnyal ellátott törött kijelzőjű okostelefon, melynél maga a kijelzőcsere ára sok esetben a készülék értékének felét is elérheti.

A törött kijelzőjű, karcos házú és egyéb hibákkal rendelkező telefonokat nem érdemes megvenni, hiszen mi magunk sem tudjuk túl jó áron eladni a későbbiekben, akármennyire is kecsegtető lehet a spórolás a hibák miatt jelenleg. Nem szabad továbbá olyan eladó mobilokat vásárolni, melyek benne vannak még a garanciás időszakban, viszont látszik, hogy operációs rendszerükben nyúlkáltak, és ennek következtében a garancia értékét veszítette.

Sokan akarnak így megszabadulni telefonjuktól, ezt viszont nekünk észre kell venni, ha használtan veszünk például nemrég megjelent prémium mobilokat. Ilyenkor ugye elvárhatjuk, hogy garancia is érkezzen a termékkel, viszont az nem biztos, hogy érvényes lesz, amikor szükségünk van rá. A használt piacon remek eladó mobilokat vásárolhatunk, azonban ésszel kell költekezni, hiszen nem hivatalos boltból vásárlunk, ahol a minőség garantált.

Print Friendly, PDF & Email