Mit jelent a napelem inverter? Ezért fontos tudnod róla!

napelem inverter
Napelem inverter

Egyre több fiatal kezd építkezésbe hazánkban. Amikor készen van a ház, akkor óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy az otthon energiaellátását milyen módon lehet a legolcsóbban megoldani? Erre a válasz a napelemes rendszer, amivel akár a teljes áramellátás fedezhető, de csak akkor, ha minőségi eszközöket, paneleket és invertert használnak. Nem véletlen térnek ki erre bővebben az stnapelem.hu weboldalon. Többféle típus közül lehet válogatni, bár tanácsos szakember segítségét kérni a végső döntéshez.

A tökéletes inverter, más néven váltóirányító feladata a rendszerben rendkívül fontos. Először is váltóárammá alakítja az egyenáramot, amit a háztartásban lehet majd használni, de egyéb kiegészítő szolgáltatások nyújtására is képes. Ez lehet az energiatermelés optimalizálása, védelmi feladatok ellátása vagy a termelési adatok monitorozása. Számtalan ismert inverter gyártó termékei közül válogathatsz, ha napelemes rendszerben gondolkodsz.

A világ 5-ik legnagyobb hibrid váltóirányító gyártója a SOFAR SOLAR, sikerének kulcsa pedig az innováció. A cég által kifejlesztett inverterek 22 kW AC kimeneti teljesítményt is képesek biztosítani, de akár 30 kW csúcsteljesítményű napelem rendszer is rájuk csatlakoztatható. Működésük aszimmetrikus, de 3 fázisú beépített backup rendszerrel is rendelkeznek. Választható továbbá a SMA napelem inverter, amelyek mindegyike kiváló szakértelemmel kifejlesztett termék. Sokan nem tudják, de a Huawei is gyárt váltóirányítókat, ezek a kedvező ár/érték arányuk és a kiváló műszaki feltételek miatt kedveltek.

Az osztrák Fronius a napelem rendszer gyártás egyik oszlopos tagja, termékei előnye az, hogy minden alkatrész bontás nélkül cserélhető. A magasabb teljesítmény érdekében pedig, aktív hűtéssel bírnak az inverterei. Amennyiben okos váltóirányítót szeretnél, akkor Neked valóak a SolarEdge termékei! Ennek a gyártónak a váltóirányítói képesek külön, panelenként kezelni a napelemet. Szinte verhetetlenek egyenetlenül árnyékos és/vagy vegyes tájolású környezetben.