Okostelefon vásárlás, de okosan!

okostelefon vásárlás
Okostelefon vásárlás

Rengeteg pénzt el lehet manapság költeni egy olyan okostelefonra, melyet nem is biztos, hogy teljes mértékben kihasználunk. Az elmúlt években divattá vált a prémium készülékek vásárlása, hiszen vonzó az, hogy a legújabb, legfejlettebb modellel rendelkezzük, azonban valóban jó választás ez számunkra?

Ha mély a pénztárcánk, akkor nyilván nem sokat gondolkozunk ezen, azonban, ha szigorúbb büdzsével dolgozunk, akkor érdemes lehet megtekinteni egy-két okostelefon specifikációt, hogy megnézzük mely készülék ár/érték/teljesítmény aránya a legmegfelelőbb számunkra. Az okostelefon vásárlást mindenképp okosan érdemes csinálni, hiszen így spórolhatunk a legtöbbet.

Egy jól elcsípett akció egy régebbi modellre kecsegtető lehet, és ha nem feltétlenül tervezünk hosszú távra leendő telefonunkkal, vagy cserekészüléket keresünk, akkor jó döntés lehet az akciós, olcsó készülékek vásárlása. Ezek nem biztosítanak olyan teljesítményt és funkciókat, mint a legmodernebb prémium készülékek, azonban az sem biztos, hogy mindenkinek szüksége van ujjlenyomat-olvasóra, írisz-szkennerre, csúcsteljesítményű grafikus gyorsítóra és 8 magos high-end processzorra.

A márkán felül ugyanis ezek az alkatrészek teszik félmillióssá az új Apple iPhone-okat. Megéri nekünk ekkora kiadásért egy okostelefon? Jó eséllyel nem, mivel rendkívül sérülékeny eszközökről van szó, melyet el is lophatnak, be is törhet kijelzője, melynek cseréje sokszor a készülék árának felébe kerül. Az okostelefon vásárlás során ezeket a szempontokat mind végig kell gondolni, és ha átlagos felhasználók vagyunk, akkor a prémium készülékek ritkán érik meg a vagonokat, amiket a cégek kérnek értük!

Print Friendly, PDF & Email