Saját PC összerakása vagy inkább kész konfiguráció?

PC összerakása

Sokaknak okoz dilemmát, hogy kész konfigurációt rendeljenek, vagy inkább alkatrészenként, saját maguk tervezzék meg az adott PC-t. Mindkét lehetőségnek vannak ugyanis előnyei és hátrányai. A kész konfiguráció vásárlása tulajdonképpen azoknak ideális, akiknek nem fontos, hogy a gép pontosan úgy nézzen ki, ahogy akarják, és nem kell, hogy pontosan azokkal a specifikációkkal rendelkezzen, amilyenre szükségük van.

A kész konfiguráció rendelése gyors és praktikus módja a PC vásárlásnak, viszont, ha költséghatékony gépet akarunk építeni például gamer célokra, akkor nem feltétlenül ez a legjobb választás, ugyanis nem mindig szólhatunk bele, hogy milyen alkatrészek kerüljenek a gépbe.

A saját PC összerakása abból a szempontból jobb, hogy mi válogatjuk ki az alkatrészeket, és onnan rendeljük meg azokat, ahonnan akarjuk, így teljes mértékben kézben tartva az árat. A hátrány, hogy nekünk kell összeszerelni a gépet, és ha valamely alkatrész nem passzol a házba, akkor a következmények minket terhelnek.

A saját PC összerakást választók dolga azonban jelentős mértékben leegyszerűsödött az elmúlt években, hiszen vannak már online tervezőprogramok, melyek kilistázzák nekünk az egymással kompatibilis alkatrészeket és sok esetben a legjobb értékesítőket, árajánlatokat is. Így tehát olyan alkatrészeket vehetünk PC-nkhez, melyek biztos, hogy stimmelni fognak. A gépet persze nekünk kell továbbra is tesztelni, telepíteni, és sok plusz is elveszik, ami a kész konfigurációs garanciával szokott érkezni, hiszen az alkatrészekre egyenként van garancia és változó idejű.