A számítógép és internet világa manapság mindent behálóz

Hardver és szoftver számítógépeink szervei és lelkei
Hardver és szoftver számítógépeink szervei és lelkei

Az életünknek már nincsen olyan területe, ahol ne lenne valamilyen szerepe az informatikai berendezéseknek. Alig van olyan háztartás, ahol ne volna számítógép és internet. A legkülönfélébb hardverek és szoftverek kiveszik a részüket a közlekedés, oktatás, tudomány, kommunikáció, művészet és egyéb szolgáltatások terén.

A fiataloknak már az életük részévé vált a számítógép és internet előtt eltöltött napi több óra. A legnépszerűbb információforrás mára az internet lett, amin szinte mindent megtalálhatunk. A baráti kapcsolatok szempontjából is jelentős a szerepe a számítógép és internet adta lehetőségeknek, hiszen a közösségi portáloknak köszönhetően régi ismerősökkel vehetjük fel újra a kapcsolatot.

A világháló az ingyenesen letölthető szoftverek terén is nagyon sok lehetőséget nyújt. A minőségi programok a legtöbb esetben fizetős weboldalokról tölthetőek le.

A különféle hardverek kínálata is egyre jobban bővül a technológia fejlődése nyomán. A személyi számítógépekhez egyre több kiegészítőt tudunk vásárolni, melyek már szinte eddig elképzelhetetlen feladatokra képesek.

Mindezen fejlődésnek az egyik legnagyobb negatívuma, hogy az emberek rabjaivá válnak a számítógépeknek. Lecsökkent az emberi kapcsolatok jelentősége, hiszen már egy baráti beszélgetés is legtöbbször a chaten zajlik a személyes találkozók helyett.

A kézírás visszaszorulása is megfigyelhető, hiszen már a legkisebbek is a levélíró, szövegszerkesztő szoftvereken keresztül írnak.

A különféle számítógépes programok, szoftverek és maga a világháló nagyban megkönnyíti az életünket, de ennek ára is van.