Asztali számítógép vásárlás, de nem alkatrészenként. Mit nyerünk?

asztali számítógép vásárlás
Asztali számítógép vásárlás

A gamer kultúra szerves része már sok éve, hogy a gamerek maguknak építik meg alkatrészenként a gépeket, így maximalizálva a teljesítményt és minimalizálva a költségeket. A számítógép vásárlásnak és építésnek sokáig ez volt a bevett módja, azonban az elmúlt években az a szokás is elterjedt, hogy a csúcskategóriában is készkonfigurációként vásárolják az emberek a számítógépet.

Az asztali számítógép vásárlás ezen módja rengeteg előnnyel jár, hiszen nem nekünk kell 6 helyről összevásárolni az alkatrészeket, ráadásul a gépet sem nekünk kell összeállítani és tesztelni, hiszen a cég, akitől vesszük a gépet elvégzi ezeket helyettünk. A gép megvásárlása után csak hazavisszük azt, telepítjük, és már kezdődhet is a játék vagy a munka.

Az asztali számítógép vásárlás kész konfigurációban rendkívül praktikus, és igazából költségek terén is szinte ugyanúgy jövünk már ki, mintha külön összevásárolgatnánk az alkatrészeket hivatalos forgalmazóktól. A lényegeskülönbség az viszont, hogy nem mindig szabhatjuk meg pontosan, hogy milyen alkatrészek kerülnek a gépbe.

Ha fontos számunkra a büdzsé, vagy mindenképp egy bizonyos videókártyát akarunk egy gamer gépbe, akkor a kész konfiguráció lehet, hogy nem lesz számunkra ideális. Ezek a gépek kevésbé testreszabhatók vásárláskor, és inkább egy konkrét számítógép modellt vásárlunk meg pénzünkért, mint konkrét alkatrészeket. Cserébe, természetesen dolgunk egyszerűbb, hiszen a beüzemelés oroszlánrészét a cég végzi el helyettünk. A kész konfiguráció vásárlása azelmúltévekben már nem csak a irodai gépek kategóriájában jellemző. Érdemes mindenkinek feltárnia a lehetőségeket!