Sok helyet foglal az asztali PC? A megoldás a mini számítógép!

mini számítógép
Mini számítógép

Sokan panaszkodnak manapság arra, hogy az asztali PC és az ahhoz tartozó íróasztal, valamint kábelrengeteg igen sok hasznos helyet vesz el a szobából. A kisebb lakásban élők számára minden négyzetméter számít, így érthető, ha azt szeretnék, hogy minél több minden minél kevesebb helyet foglaljon.

Ha nincs szükségünk bivalyerős gépre, akkor manapság már nem kell tankméretű PC-t tartanunk otthon köszönhetően a mini számítógépeknek. Ezek a gépek sokkal kompaktabb kialakítással rendelkeznek, mint az átlagos irodai gép vagy gamer gép, rendelkeznek az összes szükséges porttal, mint például USB, HDMI, jack, stb. Mindezek mellett pedig rendkívül könnyen hordozhatók, tehát szinte bárhol be lehet őket üzemelni, ahol vannak megfelelő perifériák (monitor, egér, billentyűzet).

A Zotac és az Asus is remek minőségű mini számítógépeket gyárt, melyeket előszeretettel használnak helyspórolók, üzletemberek, utazók, és olyanok is, akik nem akarnak laptopot vásárolni. Sokan választják például a megfizethető árú Asus Chromebook-okat, melyekben már 5. generációs Intel processzor vannak, villámgyors 802.11 ac Wifi-vel vannak ellátva, használatkor maximum 31 db zajszintet generálnak (így akár könyvtárban is használhatók), továbbá rendkívül kevés helyet foglalnak, hiszen egy asztalon nem foglalnak sokkal több helyet, mint egy vaskosabb könyv. Egy minőségi monitorra vagy tv-re csatlakoztatva a mini számítógépek megmutatják valódi előnyüket, hiszen a filmezés, internetezés rendkívül helytakarékossá és praktikussá válik.