Asztali számítógép összeállítás az interneten

asztali számítógép összeállítás
Asztali számítógép összeállítás

Ha komoly összegeket szeretnénk áldozni egy csúcskategóriás számítógépre, akkor jól meg kell válogatnunk, hogy milyen alkatrészeket teszünk bele. Az első hiba az asztali számítógép összeállítás során az szokott lenni, hogy órákat töltünk néhány alkatrész kiválasztásával, aztán pedig kiderül, hogy ezek nem is kompatibilisek.

Attól függően, hogy workstation-t vagy gamer PC-t építünk, érdemes meghatározni egy kezdő alkatrészt, mely lehet például a processzor vagy a videókártya, de akár az alaplap is, majd pedig ellátogatni egy online tervezőprogramot futtató oldalra, ahol összeválogathatunk kompatibilis alkatrészeket, hogy gépünket teljessé avassuk. Ez a legidőkímélőbb és legpraktikusabb megoldás, ha gyorsan szeretnénk összeállítani egy gépet saját alkatrészekkel, teljes mértékben testreszabva.

Sokan hajlanak a kész konfigurációk vásárlására, ezekkel azonban az a baj, hogy nem minden alkatrész feltétlenül olyan, amilyet szeretnénk. Lehet, hogy 1-2 stimmel, de lehet, hogy a többi feleslegesen drága, mely így megnöveli büdzsénket. Az asztali számítógép összeállítás saját kezűleg azért is jobb, mert egzakt büdzsével kalkulálhatunk. Ha költséghatékony gamer PC-t akarunk például építeni, akkor nem lesz szükségünk 100.000 forintos processzorra, csak egy minőségi videókártyára.

Elegendő egy online tervezőprogramban megadni, hogy mely videókártyát szeretnénk gépünkbe, a programok pedig kilistázzák, hogy mely további alkatrészek kompatibilisek a kártyával. SLI-ben 2 kártyát is szeretnénk használni? Kezdjünk akkor olyan alaplappal, mely SLI-t is tud! A lehetőségek tárháza tulajdonképpen végtelen az internetes asztali számítógép összeállítás során.