Mire kell figyelni gamer-ként, ha új számítógépet veszünk?

A gamer kultúra hazánkban is felvirágzott az elmúlt években, hiszen itthon is egyre többen ismernek meg olyan játékokat, mint a League of Legends, Counter-Strike, Fortnite és egyéb gyöngyszemek. Ez természetesen azt jelenti, hogy egyre többen vásárolnak új számítógépeket és gamer gépeket, melyek sokszor komoly beruházást jelentenek az adott személy számára.

Ha nem végtelen a büdzsé, akkor sok szempontot kell figyelembe venni, mielőtt egy gamer PC mellett elkötelezzük magunkat. Először is, állapítsuk meg, hogy milyen játékokat akarunk futtatni az adott gépen. Ha például kompetitív játékokkal akarunk játsztani, mint például a CS:GO vagy a League of Legends, akkor ezeknek megfelelően lőjük be az alkatrészek erősségét.

A meta játékok gépigénye viszonylag fix, így e téren nem feltétlenül lesz gondunk az elkövetkező években, ha gyengébb, de jól belőtt gépet választunk. A probléma a high-end kategóriában szokott jelentkezni, hiszen a híres játéksorozatok új epizódjai általában mindig megugranak gépigényben, hiszen a fejlesztők is ki akarják használni az egyre nagyobb részletesség lehetőségét.

Ezzel az alkatrészeknek és a gépeknek is lépést kell tartani. Gépünk specifikációit, a videókártyát tehát annak megfelelően kell megválasztani, hogy milyen játékokkal akarunk játszani. Inkább online, kevésbé részletes grafikával akarjuk majd tolni? Olcsóbb kártyákkal is beérhetjük. Ki akarjuk élvezni a legújabb open world játékok Single Player élményét? Ehhez jó eséllyel felső kategóriás gép fog kelleni!