Akciós számítógépek? Kategóriától függ!

Rengeteg asztali számítógépet használnak jelenleg is az emberek otthonaikban. Ezek nagy része irodai kaliberű gép, melyek főleg videónézegetésre, chat-elésre, Office programok használatára, filmezésre és egyéb mindennapi tevékenységek kielégítésére lettek kitalálva. Mivel ezek nem teljesítménycentrikus gépek, így áruk sem kifejezetten magas.

Ha le akarjuk cserélni sok éves gépünket egy modern irodai gépre, akkor egy jól elcsípett akcióval fillérekért vehetünk akciós gépeket, melyek az elkövetkező 5 évben jól kiszolgálnak majd minket. Webáruházak és boltok is szoktak akciós gépeket árulni manapság, ha egy modell éppen kifutóban van és már csak 1-2 áll rendelkezésre. Kicsit más azonban a helyzet a teljesítménycentrikus gépek esetében, mint például a gamer gépek.

Ezek a gépek alapvetően drágák, és az akciók sem szoktak olyan jelentősek lenni, hacsak nem leköszönő alkatrészek vannak bennük. Ez egyébként nem feltétlenül rossz dolog, hiszen régebbi generációs gamer gépeket olcsón vehetünk akciók során, azonban ezek a gépek főleg használtan kaphatók és a boltok nagyon régi gépeket ritkán szoktak árusítani.

Az akciós gépek vásárlása tehát mindig igényektől és jól elcsípett ajánlatoktól függ. Általánosságban a használt piactól sem érdemes elfordulni, hiszen egy jól karbantartott és tisztított gép szinte ugyanazt tudja, mint új korában, csupán kicsit lassabb lesz, tekintve, hogy az évek alatt a legtöbb alkalmazás is energiaigényesebb lett.