Samsung dual sim telefonok végre a piacon?

Ha pár évvel ezelőtt dual sim-es telefont akartunk venni, akkor erre még külön céges mobil vásárlásaként kellett tekinteni, ugyanis nem sok modell közül választhattunk, ha olyan telefont akartunk, melybe 2 sim kártya is tehető. A kínai gyártók jöttek rá először, hogy a dual sim-ben mennyi lehetőség rejlik és a legolcsóbb készülékeikbe is beépítették ezt a funkciót, ami azt eredményezte, hogy rendkívül megnőtt a népszerűsége az ilyen olcsó, de praktikus készülékeknek a vállalkozók körében.

Azóta természetesen a Samsung és más nagyobb cégek is felismerték, hogy a dual sim funkció hasznos kiegészítő manapság a csúcskategóriás készülékekhez is (régebben csak az olcsók kapták a funkciót), így ma már például egy Samsung Galaxy S9 és a Note 9 is rendelkezik dual sim-el az olyan klasszikusok mellett, mint az A8, az A6, a J5, a J6 és egyéb olcsóbb modellek is. A hibrid kialakítás természetesen az olcsóbb Samsung dual sim telefonokban megmaradt, tehát vagy 2 sim kártyát használunk, vagy 1 sim kártyát és 1 SD kártyát.

Ez a tendencia a drágább készülékeknél megszűnőben van, azonban értelemszerűen spórolni kell a belső hellyel és a költségekkel is az olcsóbb készülékeknél. A dual sim technológia egyébként rengeteg pluszt jelenthet, ha munkánkból adódóan sok telefonhívást kezelünk nap, mint nap. A sim kártyáknál be lehet állítani, hogy melyiken mikor érjenek csak el minket, így céges számunkat kikapcsolhatjuk például délután 4 után. Mindemellett céges és személyes kapcsolataink is külön vannak választva 2 telefonszámmal. Praktikus és hasznos!