ZTE telefon: Nubia a reflektorfényben

A ZTE egy olyan telefongyártó cég, amelyről nem túl sokan hallottak, azonban vannak olyan készülékeik, melyek megérdemlik egy kis időre a reflektorfényt. A ZTE Nubia Z17 mini is egy ilyen szerkezet, mely egy erős középkategóriás telefonnak számít a piacon. A Nubia egy letisztult külsővel érkező, dizájnos okostelefon, mely a hazai vásárlók számára valamelyest ismeretlen.

Ha össze kéne vetni, akkor a Samsung A széria felsőbb termékeivel, vagy az iPhone SE-vel lehetne együtt nézegetni funkciók és specifikációk terén, és közelről megnézve ez a telefon egyáltalán nem tűnik rossz választásnak körülbelül 100.000 forintért. A Z17 mini a gyártó szerint ugyanolyan gyors, akkor is ha egyszerre 10 alkalmazás van megnyitva rajta, ebben pedig a rendelkezésre álló 4GB RAM segít.

A belső tárhely az ebben az árkategóriában megszokott 64 GB, mely azonban igény szerint tovább bővíthető memóriakártya segítségével akár 200GB-ig. A 1920x1080p kapacitív IPS kijelző rendkívül szép Full HD képet ad minden megjelenített tartalomról, azonban a készüléket főleg a kamerák miatt dícsérik, melyek nevezetesen két Sony 13MP-es kamera RGB színfelismerő érzékelőkkel és egyéb finomságokkal a gazdagabb színekért.

A kamerákba beépítésre került egy MONO érzékelő is a teljes fényhatásért, így elvileg 96.6%-al több fény érkezik az objektívbe, mely által lencsevégre kaphatók kiemelkedő részletességgel a fény-árnyékok. Ha videózni akarunk, akkor ezt max 3840 x 2160 @ 30 fps-ben tehetjük meg, de ez is egész jónak számít egyébként. A ZTE Nubia Z17 mini jó választás lehet tehát utazóknak!