Használt számítógép olcsón gamerek számára!

Az igazán jó gamer gépek sajnos nem arról híresek, hogy olcsók. A fejlett, teljesítménycentrikus gépekért igen sokat kell fizetni, különösen, ha újonnan vesszük az adott gépet. De miért? Nos, a gamer gép nem egy átlagos irodai gép, hiszen erőteljes alkatrészekre van szükség, hogy a játékokat elfuttassuk jó beállításokon.

A gamer gépek lelke a videókártya, és aki költséghatékony gamer gépet akar építeni, annak ebbe az alkatrészbe kell csak pénz befektetni, de sajnos az ár még így is igen költséges. Használt számítógépek olcsón vásárolhatók meg azonban sok esetben még a gamer kategóriában. Ha beérjük azzal, hogy nem feltétlenül tudjuk majd a legújabb játékokat max grafikán elfuttatni és inkább csak a klasszikusokat élveznénk ki, akkor szerencsénk van, hiszen olcsóbb gamer gép is elvégzi a munkát.

Az olcsóbb gépek jóval költséghatékonyabbak mondhatók, mint a modern csúcs PC-k, melyekben csak a videókártya szokott 300.000 forintba kerülni. Mindehhez ráadásul az is hozzájön, hogy használtan vesszük a gépeket, ami további spórolási lehetőséget jelent(15-20% az eredeti árhoz képest). Használt számítógép olcsón rengeteg helyen kapható manapság. Vannak online oldalak, melyeken magánszemélyek folyamatosan hirdetik gépeiket.

A magánszemélytől való gép vásárlás szerencsére nem olyan kockázatos, mint mondjuk egy telefon vagy autó vásárlása, ezért ezeket az ajánlatokat sok esetben érdemes kihasználni. Az eladó általában újabb modellre akarja cserélni a gépet, nekünk pedig egy olcsó, költséghatékony gép kell, mely a régi játékokat jól viszi. Egymásra is találtunk!