Miért éri meg mobil telefonokat olcsón vásárolni?

Rengeteg embert látunk manapság high-end csúcs iPhone-okkal mászkálni az utcán, melyek ritkább esetben igen jól néznek ki, gyakrabb esetben azonban tele vannak esztétikai hibákkal vagy az egész kijelzőjük törött. Ha megveszünk egy többszázezer forintos telefont, akkor egy törött kijelző vagy egy sérült ház rengeteg értéket elvesz a telefonból.

A mobil telefonok olcsón való vásárlása éppen ezért sokak szerint helyesebb döntés, mint elképesztően drága telefonokat venni akár hitelre is, majd azokat leejteni és effektíve nézni a kidobott pénzt az ablakon, ahogy lehullik az utcára. Az érdekes az, hogy a legtöbb komoly sérülést egy filléres kiegészítővel meg lehetne előzni.

Ezek a párszáz vagy 1-2 ezer forintos szilikon tokok, melyek a legdrágább készülékekhez is olcsón kaphatók és remek védelmet biztosítanak a készülékek számára az esésektől a legtöbb esetben. Aki azonban nem akar ezekre egy kis extrát költeni, annak érdemes mobil telefonokat olcsón vásárolnia, hiszen így kisebb az anyagi veszteség, ha ‘baleset’ történik. Az olcsó telefonok között vannak egész elfogadható modellek, habár ezeket nem a legnagyobb cégek palettáján kell keresni.

Olyanokra gondolunk, mint az Oukitel K4000, mely egy kevésbé ismert cég telefonja, viszont piszok olcsó (kb. 20.000 forint) és a legtöbb modern alkalmazást és játékot jól futtatja. Ha gyakran cserélgetjük telefonunkat, akkor ilyen olcsó készülékekbe érdemes beruházni, hiszen ezeknél nem többszázezer forint veszteségről van szó, ha tönkremegy idő előtt a telefon vagy ellopják.